topstrook_01g.jpg
Nature Counts
woensdag, 17 november 2010 21:31

Als succesvol pionier in biologische bestrijding van schimmelziekten ontving Greenco dinsdag 16 november van The Greenery het duurzaamheidspredicaat 'Nature Counts'. Volgens de afzetorganisatie loopt Greenco voorop in duurzame gewasbescherming. Weerbaar telen vormt de belangrijkste innovatie. Door een schonere teelt kunnen de producten ‘ready to eat’ de markt op.

Weerbaar Telen is een teeltmethodiek die erop gericht is niet de ‘maximale’ opbrengst in vruchten van de planten te vragen. Hierdoor hebben zij meer kracht en energie om te groeien en zijn ze minder kwetsbaar voor plagen. Zo ontstaat een krachtige, weerbare plant die schone en vooral lekkere vruchten produceert.

Voorop
Biologische gewasbescherming met insecten is in de tomatenteelt inmiddels gangbaar. Weerbaar telen gaat verder. GreenCo loopt voorop in biologische bestrijding van fungiciden. Via positieve schimmels en biostimulatoren in de groeibodem ontwikkeld de plant een hoogwaardige weerstand tegen hardnekkige schimmels.

Het gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen is goed voor het milieu én de voedselveiligheid. De snoeptomaatjes van Greenco zijn ‘ready to eat’. Wassen is niet nodig.

Juryrapport
Het juryrapport roemt Greenco omdat het bedrijf absoluut onderscheidend is in de vermindering van het gebruik van niet-biologische gewasbeschermingsmiddelen. Ook de inspanningen duurzame bedrijfsvoering, beschouwt de jury als toonaangevend voorbeeld. Er wordt zorgvuldig met energie en water omgegaan, de C02-uitstoot wordt verlaagd en er is een duurzaam medewerkersbeleid.

 
Naar 88 in Hillenraad 100
maandag, 11 oktober 2010 19:44
hortigala 2009

De Hillenraad 100 wordt tijdens het Hortigal bekend gemaakt.


Na het debuut op onderste positie in de Hillenraad 100 van 2009, steeg Greenco dit jaar naar 88 en behoorde tot de snelste stijgers. Rijk Zwaan uit De Lier behield de eerste plaats in de lijst van de honderd meest toonaangevende bedrijven in de glastuinbouw.
 
ING gelooft in Tommies
dinsdag, 22 december 2009 12:57
De ING ziet het voor de Nederlandse glastuinbouw zonnig in. Omdat de Nederlandse tuinbouw qua productiviteit, kostenpeil, logistieke organisatie en verpakkingstechnieken leading is in de wereld, is het groeiperspectief voor de sector als geheel gunstig. Met name productenten van gemaksproducten, zoals Greenco, krijgen wind in de rug.
 
Greenco in Hillenraad 100
dinsdag, 13 oktober 2009 09:29
Volgens het expertcomité van Hillenraad 100 verdient Tommies-producent Greenco een plaats tussen de 100 meest toonaangevende bedrijven van de Nederlandse glastuinbouw. Onder leiding van voormalig staatsecretaris en minister Willem Vermeend, beoordeelde het comité de resultaten van de toppers uit de 10.000 bedrijven die de sector rijk is. Groentenzadenleverancier Rijk Zwaan is koploper van deze zevende editie.