topstrook_01a.jpg
Nature Counts
woensdag, 17 november 2010 21:31

Als succesvol pionier in biologische bestrijding van schimmelziekten ontving Greenco dinsdag 16 november van The Greenery het duurzaamheidspredicaat 'Nature Counts'. Volgens de afzetorganisatie loopt Greenco voorop in duurzame gewasbescherming. Weerbaar telen vormt de belangrijkste innovatie. Door een schonere teelt kunnen de producten ‘ready to eat’ de markt op.

Weerbaar Telen is een teeltmethodiek die erop gericht is niet de ‘maximale’ opbrengst in vruchten van de planten te vragen. Hierdoor hebben zij meer kracht en energie om te groeien en zijn ze minder kwetsbaar voor plagen. Zo ontstaat een krachtige, weerbare plant die schone en vooral lekkere vruchten produceert.

Voorop
Biologische gewasbescherming met insecten is in de tomatenteelt inmiddels gangbaar. Weerbaar telen gaat verder. GreenCo loopt voorop in biologische bestrijding van fungiciden. Via positieve schimmels en biostimulatoren in de groeibodem ontwikkeld de plant een hoogwaardige weerstand tegen hardnekkige schimmels.

Het gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen is goed voor het milieu én de voedselveiligheid. De snoeptomaatjes van Greenco zijn ‘ready to eat’. Wassen is niet nodig.

Juryrapport
Het juryrapport roemt Greenco omdat het bedrijf absoluut onderscheidend is in de vermindering van het gebruik van niet-biologische gewasbeschermingsmiddelen. Ook de inspanningen duurzame bedrijfsvoering, beschouwt de jury als toonaangevend voorbeeld. Er wordt zorgvuldig met energie en water omgegaan, de C02-uitstoot wordt verlaagd en er is een duurzaam medewerkersbeleid.